Autolainaa helposti

Tarvitsetko rahoitusta auton hankintaan? Muista aina, että ensimmäinen autolainatarjous on harvoin paras. Katso Lainahakemus.fi:n autolainalaskurin avulla, mikä lainavaihtoehto olisi juuri sinulle edullisin ja järkevin. Saat lainan tilillesi nopeasti, eikä sinun tarvitse pelätä unelmiesi auton kaasuttavan ohitsesi.

Valitse lainasumma

20000
  • Lainapäätös 15 minuutissa, rahat tilillesi heti
  • Kilpailuta yli 30 pankkia yhdellä hakemuksella
  • Ilmainen ja helppo hakemus
Hae lainaa

Lainaa helposti: Lainaa 5000 €Lainaa 10 000 €Lainaa 20 000 €Lainaa 50 000 €

 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Hanki netistä kilpailukykyinen autolaina

Onko vanha menopelisi jo ohittanut parhaat päivänsä, vai haluatko vain piristää arkeasi uuden auton hankinnalla? Oli syy mikä tahansa, on rahoituksen järjestäminen nykypäivänä erittäin helppoa.

Jos ostat auton autoliikkeestä, tullaan sinulle todennäköisesti tarjoamaan saman tien myös rahoitusta. Fiksu autonostaja ei kuitenkaan koskaan ota ensimmäisenä tarjottua lainaa suoralta kädeltä vastaan. Autolainoissa on suuria keskinäisiä eroja, ja oikean lainan valinta saattaa säästää sinulta kokonaiskustannuksissa huomattavan suuria rahasummia.

Joskus on fiksuinta hankkia laina valmiiksi jo ennen auton ostamista. Kun löydät juuri oikean auton sopuhintaan, ei sinun tarvitse hätiköidä autolainan ottamisessa vain saadaksesi varmasti napattua haluamasi diilin.

Aloita auton metsästys siis varmistamalla rahoitus jo ennen koeajolle lähtöä. Tutki autolainalaskurimme avulla, mikä olisi omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopiva kuukausittainen maksuerä ja laina-aika. Saat tällä tavalla tietää, minkä hintaluokan autoa sinulla on varaa lähteä havittelemaan.

Autolaina vai autorahoitus?

Suomessa autot eivät ole edullisia, joten suuri osa auton ostajista tarvitsee hankintaansa jonkinlaista rahoitusta. Valikoimaa löytyy erilaisista osamaksuista autoluottoihin. Jotkut myös käyttävät auton ostoon kulutusluottoa, joka saattaa olla varsin hyvä vaihtoehto etenkin vanhaa autoa ostettaessa.

Autorahoitus ja autolaina eroavat toisistaan siten, että autolainaa käytettäessä auton omistusoikeus siirtyy saman tien sinulle. Kun ostat käytetyn auton yksityiseltä ihmiseltä, on autolaina käytännössä ainoa rahoitusvaihtoehto.

Keskimääräiset autolainat ovat Suomessa 4 000 – 40 000 euron luokkaa. Vaikka lainat vaikuttaisivat päälle päin samanlaisilta, vaihtelevat niiden korot sekä tilinhoitokustannukset yllättävän paljon. On siis erittäin tärkeää vertailla eri lainoja huolellisesti keskenään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä autolainasta

Kuka voi saada autolainaa?

Autolainaa hakiessa sinun tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta jotkut lainanantajat vaativat esimerkiksi 21 vuoden ikää. Lainanhakijan täytyy asua pysyvästi Suomessa, ja hänellä täytyy myös olla suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset.

Hakijan tulojen pitää olla suhteessa lainan kokoon ja kuukausierään. Sinun ei siis tarvitse olla suurituloinen, vaan ainoastaan kykenevä hoitamaan oman lainasi kustannukset. Maksuhäiriömerkinnät ovat ehdoton este autolainan saamiselle.

Millaiseen autoon voin saada lainaa?

Voit käytännössä ostaa autolainan avulla juuri sellaisen auton kuin itse haluat. Jos auto ei ole vakuutena lainassa, toimii laina samalla periaatteella kuin muutkin netistä otettavat kuluttajalainat. Lainan antajaa ei kiinnosta, mihin lainan käytät – ainoa oleellinen asia on, että kykenet maksamaan lainan ajoissa takaisin.

Tarvitsenko autolainaani vakuuksia tai takaajia?

Autolainoja on olemassa kahdenlaisia – joko vakuudellisia tai vakuudettomia. Varsinkin käytetyn auton ostossa on ilman vakuutta otettava laina huomattavasti kätevämpi. Jos auto ei ole lainan vakuutena, pystyy lainatarjouksen hakemaan jo ennen kuin itse oston kohde on tiedossa. Näin lainanottajalla on mahdollisuus tutustua rauhassa kaikkiin tarjolla oleviin lainavaihtoehtoihin.

Ilman vakuutta voi autolainaa saada jopa 50 000 euroa. Yleensä summat ovat kuitenkin huomattavasti pienempiä. Autolaina, kuten muutkin lainat, tulee aina suhteuttaa omaan maksukykyyn. Kun etsit autolainalaskurin avulla itsellesi sopivan kuukausilyhennyksen, ei takaisinmaksun kanssa pääse tulemaan ongelmia.

Mistä saa markkinoiden parhaan autolainan?

Autolainalaskurin avulla saat selvitettyä, minkä hintaluokan autoon sinulla on realistisesti varaa. Voit sen jälkeen etsiä parhaan lainavaihtoehdon vertailemalla eri lainoja keskenään.

Kun olet löytänyt mieleisesti lainan, pääset täyttämään lainahakemuksen kätevästi netissä. Järjestelmä tarkistaa luottotietosi, minkä jälkeen tulet saamaan lainatarjouksen paluupostissa. Muista käydä tarkasti läpi kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Joissain lainoissa on suuret kulukorvaukset, toisissa ne kompensoidaan isommalla korolla.

Jos lainatarjous miellyttää, voit hyväksyä sen saman tien verkkopankkitunnustesi avulla. Sen jälkeen oletkin valmis autokaupoille.