Venelaina netistä

Haaveiletko oman veneen omistamisesta tai haluatko päivittää vanhan veneesi isompaan tai nopeampaan? Hyvä vene ei tunnetusti ole halpa, joten moni veneen ostaja joutuu hakemaan hankintaansa ulkopuolista rahoitusta. Onneksi vaihtoehtoja on tarjolla runsain mitoin.

Vaikka olisit löytänyt unelmiesi veneen, älä hätiköi lainaa ottaessasi. Eri venelainojen vertailuun ei mene kuin muutama hetki, ja voit parhaimmillaan säästää kokonaiskustannuksissa satoja euroja.

Valitse lainasumma

30000
  • Lainapäätös 15 minuutissa, rahat tilillesi heti
  • Kilpailuta yli 30 pankkia yhdellä hakemuksella
  • Ilmainen ja helppo hakemus
Hae lainaa

Lainaa helposti: Lainaa 5000 €Lainaa 10 000 €Lainaa 20 000 €Lainaa 50 000 €

 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Venelainaa moneen lähtöön

Onko haaveissasi sulavalinjainen purjevene tai hytillinen moottorivene? Vai haluatko kenties viedä kalastusharrastuksesi uudelle tasolle?

Venelainan avulla voit toteuttaa kaikki veneilyyn liittyvät haaveesi. Veneen ostaminen on ison kokoluokan hankinta, joten sitä ei kannata tehdä hätiköiden. Sama pätee myös venelainan ottamiseen.

Venelainaa voi hankkia muutamista tonneista aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Tämän kokoisissa lainoissa korkokulut alkavat olla kokonaisuudessaan merkittävän suuret, joten lainaa haettaessa täytyy käyttää erityistä huolellisuutta. Esimerkiksi 50 000 euron lainassa voi parhaan ja huonoimman lainan kokonaiskustannuksissa olla jopa yli tuhannen euron ero.

Vertaile siis venelainat tarkkaan ennen sopimuksen tekoa. Älä kiirehdi, vaikka olisit juuri löytänyt netistä unelmiesi paatin. Lainavertailuun ei mene muutamaa tovia enempää aikaa, ja nämä hetket voivat osoittautua erittäin arvokkaiksi.

Venelaina ilman vakuuksia

Helpoin keino oman veneen hankkimiseen on ottaa venelaina ilman vakuuksia. Ilman vakuutta voit saada tilanteestasi riippuen lainaa jopa 30 000 – 50 000 euroa, ja takaisinmaksuajan voit sopia tapauskohtaisesti. Pisimmillään laina-ajat voivat olla yli 10 vuotta.

Ilman vakuutta otettavassa venelainassa venettä ei luonnollisestikaan tarvitse käyttää vakuutena. Voit siis huoletta hankkia rahoilla juuri omia haaveitasi vastaavan veneen. Koska lainanantaja ei ole kiinnostunut veneestäsi, eivät sen kunto tai ikä ole esteenä lainan saamiselle. Usein käytetyn veneen kohdalla vakuudeton laina onkin paras vaihtoehto.

Netistä löytyy runsain mitoin hyvin erilaisilla ehdoilla varustettuja vakuudettomia lainoja. Niitä vertaillessa kannattaa olla erittäin tarkkana, sillä eri lainojen kulut muodostuvat eri tavoin. Joissain lainoissa voi esimerkiksi olla melko alhainen korko, mutta kuukausittaiset tilinhoitomaksut tai muut kulut nostavat kokonaiskustannuksia merkittävästi. Joissain lainoissa kaikki kustannukset sisältyvät korkoon.

Vakuudellinen venelaina tai osamaksu

Vakuudellinen venelaina tulee kysymykseen silloin, kun oston kohteena oleva vene toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa, että veneen tulee olla suhteellisen uusi sekä hyvässä kunnossa. Vene ei kuitenkaan käy koskaan kokonaan lainan vakuutena, vaan se voi kattaa yleensä maksimissaan 70-75 % lainasta.

Jos olet aikeissa ostaa uuden veneen ja haluaisit käyttää sitä lainan vakuutena, täytyy sinun käytännössä pystyä maksamaan itse vakuuden ulkopuolelle jäävä ostosumma. Tämän osan voi halutessaan kattaa esimerkiksi kulutusluotolla.

Vakuudellinen venelaina on usein vakuudetonta lainaa halvempi. Jos olet siis aikeissa ostaa suhteellisen uuden veneen veneliikkeestä, kannattaa selvittää, voiko kohdetta käyttää lainan vakuutena.

Usein kysytyt kysymykset venelainasta

Kuka voi saada venelainaa?

Venelainaa voi saada täysi-ikäinen, vakituisesti Suomessa asuva oikeustoimikelpoinen henkilö. Joskus lainanantajat vaativat hakijalta korkeampaa ikää. Lainan hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa, ja hänellä täytyy olla verkkopankkitunnuksilla varustettu suomalainen pankkitili.

Venelainan ehdot määräytyvät hakijan taloudellisen tilanteen ja takaisinmaksukyvyn perusteella. Vakavarainen ja suurituloinen hakija saa todennäköisesti lainalleen paremman koron. Pienituloinenkin voi hakea venelainaa, mutta lainan koko tulee olemaan suhteessa kuukausituloihin.

Miten venelainaa haetaan?

Voit hankkia venelainatarjouksen netistä jo ennen ostokohteen löytymistä. Kun sinulla on lainatarjous valmiina, voit hyvän veneen löydettyäsi toimia nopeasti. Tarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Lainan hankkiminen tulee aina aloittaa huolellisella vertailulla. Voit laskurin avulla hahmotella lainalle sellaisen koon, että sen kuukausierät eivät tule aiheuttamaan sinulle ongelmia. Laske summiin aina joustovaraa yllättävien tilanteiden varalta – näin pidät lainan taatusti turvallisena.

Kun sopiva laina on löytynyt, täytä lainahakemukseen tarkasti omat tietosi. Saat lainatarjouksen todennäköisesti hyvin pian hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lue lainan ehdot aina huolella läpi. Jos laina vaikuttaa sinulle sopivalta, voit hyväksyä sen kätevästi verkon kautta. Rahat saat tilillesi nopeasti, parhaimmillaan vielä saman päivän aikana.