Hae pikavippi

Pikavippi on kätevä keino paikata yllättäviä rahantarpeita. Joskus eteen tulee tilanteita, jolloin syystä tai toisesta oma tilisaldo ei riitä kattamaan kuluja. Jos tarve on vain satunnainen, voi pikavipin avulla elämää helpottaa nopeasti ja turvallisesti.

On kuitenkin tärkeää vertailla pikavippejä keskenään ennen lainan hankkimista. Pikavippien koroissa ja kuluissa on suuria eroja, joten pienellä vaivannäöllä säästöä voi kertyä tuntuvia summia. Lainahakemus.fi -sivulla voit vertailla keskenään monien eri lainafirmojen pikavippejä.

Kuinka paljon haluat pikavippiä?

500
  • Pikavippi heti tilille
  • Kilpailuta yli 30 pikavippiyhtiötä
  • Ilmainen
Hae lainaa

Lainaa helposti: Lainaa 5000 €Lainaa 10 000 €Lainaa 20 000 €Lainaa 50 000 €

 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Maltillinen pikavippi on apukeino väliaikaiseen rahantarpeeseen

Pikavippi tai pikalaina on yleensä 100 – 1 000 euron suuruinen. Laina-ajat vaihtelevat – mitä suurempi lainasumma on kyseessä, sitä pidempi on yleensä myös takaisinmaksuun vaadittu aika.

Ihmiset ottavat pikavippejä hyvin erilaisista syistä. Joku haluaa tehdä hieman kalliimman tavarahankinnan, toinen tarvitsee joustoa arkipäivän menoihin. Joskus taustalla on halu hankkia elämään pientä ylellisyyttä joko itselle tai läheisille.

Oli tarve mikä hyvänsä, sitä ei pikavippiä hakiessa kysellä. Pikavipin saa tilille ilman vakuuksia ja usein jopa saman päivän aikana. Koska pikavippien saaminen on tehty hyvin helpoksi, on niiden hankkimisessa käytettävä tarkkaa harkintaa. Ylisuureksi mitoitettu, huonoilla ehdoilla varustettu pikavippi voi olla alku vakaville taloudellisille ongelmille.

Millaisia pikavippejä on tarjolla?

Pikavippejä löytyy hyvin erilaisilla ehdoilla. Joissain pikavipeissä voi olla todella suuri korko, mutta usein tällaiset lainat on tarkoitettu hyvin lyhytaikaisiksi. Jos lainan maksaa takaisin ajallaan, ei korko ehdi kasvaa euromääräisesti välttämättä kovin suureksi. Esimerkiksi kuukaudeksi otetusta 200 euron lainasta aiheutuu 166 % todellisella vuosikorolla 17 euroa kuluja.

Toisissa lainoissa korot voivat olla pienempiä, mutta lainaottaja joutuu maksamaan kuukausittain korkeita tilinhoitokustannuksia. Tämän vuoksi on aina tärkeää vertailla keskenään kaikkia lainasta aiheutuvia kuluja ja lisäksi tarkistaa lainaehdot suurennuslasin kanssa ennen niiden hyväksymistä.

Koroton pikavippi

Lainafirmojen keskinäinen kilpailu on kovaa, joten uusia asiakkaita halutaan houkutella monin eri tavoin. Yksi lainaottajan kannalta parhaista keinoista on koroton pikavippi.

Korottomat pikavipit on tarkoitettu vain uusille lainanhakijoille. Lainasta ei tarvitse maksaa lainkaan korkoa, jos se maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Tämän jälkeen korko alkaa kuitenkin juosta, ja se saattaa nousta nopeasti yllättävänkin korkealle. Korottomassa pikavipissä pätee siis täysin sama sääntö kuin muissakin lainoissa: pikavippi on hyvä ja edullinen vaihtoehto vain silloin, kun takaisinmaksun hoitaa jämptisti.

Pikavipit ovat muuttuneet turvallisemmiksi

Pikavipeillä on monen korvissa huono kaiku, ja aivan syystä. Alalle on vuosien varrella mahtunut monenlaisia toimijoita, joista osa ei ole ollut vastuullisia. Pikavippejä myönnettiin varsinkin 2000-luvulla hyvin heppoisin perustein ja kyseenalaista markkinointia käyttäen.

Vuonna 2013 vikavipeille asetettu korkokatto muutti pikavippiyhtiöiden toimintaa terveempään suuntaan. Pikavippien hakijoiden täytyy nykyään tunnistauduttava huolellisesti, eikä pikalainoja saa myöntää öiseen aikaan. Lisäksi vuodesta 2010 lähtien jokaisen luotonantajan on pitänyt olla rekisteröity viranomaisten valvomaan luotonantajarekisteriin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi saada pikavipin?

Lainafirmojen kriteerit vaihtelevat keskenään jonkin verran. Yleensä lainaa myönnetään kuitenkin seuraavilla ehdoilla:

  • Lainaa hakee suomalainen ihminen, jolla on vakituinen osoite Suomessa.
  • Hakijan ikä on vähintään 18 vuotta. Jotkut lainafirmat edellyttävät hakijalta korkeampaa ikää.
  • Hakijalla on kotimaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne henkilöllisyyden todentamiseen.
  • Hakijalla ei ole merkintöjä luottotiedoissa.

Yleensä lainan saamiseen edellytetään myös säännöllisiä tuloja. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla suuret – riittää, että lainantarjoaja voi vakuuttua sinun kykenevän hoitamaan lainan takaisinmaksun.

Miten pikavipin hakeminen käytännössä tapahtuu?

Kun olet löytänyt lainavertailusta sopivan pikavipin, voit hakea sitä täyttämällä verkkolomakkeen. Jos luotto- ja muut tietosi ovat kunnossa, tulet saamaan lainatarjouksen pikaisesti. Jos ehdot ovat hyvät, voit hyväksyä tarjouksen. Tulet saamaan rahat tilillesi parhaimmillaan saman päivän aikana.