Kilpailuta kulutusluotot

Kulutusluotto voi olla ratkaisu silloin, kun eteen ilmestyy äkillinen rahantarve. Syy voi olla mikä hyvänsä, sillä kulutusluottoa hakiessa sitä ei tarvitse kertoa. Riittää, että maksat luoton sovitussa ajassa takaisin.

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy kirjava määrä erilaisia kulutusluottoja. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on erittäin tärkeää malttaa etsiä joukosta paras mahdollinen vaihtoehto. Näin voit olla varma, että et joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja korkojen tai muiden kustannusten muodossa.

Valitse lainasumma

10000
  • Lainapäätös heti
  • Kilpailuta yli 30 kulutusluottoyhtiötä
  • Ilmainen
Hae lainaa

Lainaa helposti: Lainaa 5000 €Lainaa 10 000 €Lainaa 20 000 €Lainaa 50 000 €

 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Mitä kulutusluotot ovat?

Kulutusluotto on sitä, miltä se kuulostaakin: kuluttamiseen tarkoitettua luottoa. Tyypillisesti kulutusluotot ovat kooltaan muutamia tuhansia euroja, ja niiden takaisinmaksuaika vaihtelee vuodesta muutamiin vuosiin. Esimerkiksi pikavipeissä summat ja takaisinmaksuajat ovat usein pienemmät.

Kulutusluottoihin ei tarvita erillisiä vakuuksia. Sinun ei siis lainaa hakiessa tarvitse pantata omaa tai jonkun muun omaisuutta, vaan rahat saa käytännössä tilille vain hakemuksen täyttämällä.

Koska kulutusluottoja on verrattain helppo saada, on niiden korkotaso normaaleja pankkilainoja korkeampi. Tässä asiassa on kuitenkin paljon vaihtelua eri lainanantajien sekä lainatyyppien kesken. Lainoja vertailemalla voit säästää kulutusluoton kustannuksissa merkittäviä summia.

Kulutusluotto voi olla ratkaisu moneen tarpeeseen

Kulutusluottoja otetaan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kuten jo aikaisemmin mainittiin, ei lainanantaja yleensä vaadi lainan käyttökohteesta mitään selvitystä. Ainoa oleellinen asia luoton myöntämisessä on, että saat sen maksettua takaisin määräaikaan mennessä.

Monesti kulutusluotoilla rahoitetaan arkipäiväisiä hankintoja. Rahoilla voidaan tehdä esimerkiksi asunnon arvoa kohottava keittiöremontti tai arkea piristävä lomamatka. Joskus kohteena on tavara, jonka lainanottaja haluaa ostaa heti ja ”säästää” rahat takautuvasti lainanlyhennysten muodossa.

Joskus kulutusluottoa hakiessa on kuitenkin järkevää eritellä hankinnan kohde tarkemmin. Tämä pätee esimerkiksi auton ostamisessa, sillä tällöin on mahdollista saada normaalin kulutusluoton sijasta juuri tähän tarkoitukseen räätälöity laina. Ehdot voivat olla edullisemmat, etenkin, jos kohteena oleva auto tai vaikkapa moottoripyörä kelpaa lainan vakuudeksi.

Joskus kerralla myönnettävää kulutusluottoa parempi vaihtoehto on joustava luotto. Tällöin rahaa ei tarvitse nostaa kerralla, vaan luottoa voi ottaa vähän kerrallaan jouston puitteissa. Tällaisessa tapauksessa lainanottajan ei tarvitse maksaa korkoa tilillä makaavasta rahasta.

Usein kysyttyä kulutusluotosta

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottojen ehdot riippuvat lainantarjoajasta. On kuitenkin olemassa muutamia tekijöitä, jotka pätevät perussääntöinä kaikkiin lyhytaikaisiin lainoihin.

  • Lainoja myönnetään vain täysi-ikäisille, joten sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias. Monesti lainanantajat vaativat kuitenkin esimerkiksi 21 tai 25 vuoden ikää.
  • Lainan hakijan tulee olla Suomen kansalainen. Lisäksi hakijoilla täytyy olla osoite Suomessa sekä kotimainen puhelinliittymä.
  • Laina maksetaan vain suomalaiselle pankkitilille. Lainatarjous hyväksytään joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, joten jompikumpi täytyy olla olemassa.
  • Lainan hakijalla ei saa olla puutteita luottotiedoissa.
    Hakijalla tulee olla jonkinlaiset säännölliset tulot. Tulojen ei kuitenkaan tarvitse olla jättimäiset.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluoton hakemisessa ensimmäinen vaihe on tehdä huolellinen vertailu eri lainantarjoajien kesken. Kun sopiva luotto löytyy, voit täyttää hakemuksen suoraan verkon kautta.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainafirma käy sen läpi. Jos täytät hakukriteerit, lähetetään sinulle sähköpostiisi lainatarjous. Nopeimmillaan voit saada tarjouksen muutamissa minuuteissa.

On erittäin tärkeää lukea tarjous tarkasti ennen sen hyväksymistä, sillä tarjoukseen on kirjattu kaikki lainaan liittyvät kulut ja korot. Jos ehdotus vaikuttaa hyvältä, voit hyväksyä sen. Tämän jälkeen rahat ohjataan tilillesi.

Jos kyseessä on alle 10 000 euron laina ja teet hakemuksen lainayhtiön asiakaspalvelun aukioloaikana, voit saada lainasumman käyttöösi jo saman päivän aikana.

Miten eri kulutusluotot poikkeavat toisistaan?

Lainafirmojen sivuja selaillessa ne kaikki näyttävät pitkälti samanlaisilta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Lainojen korot saattavat vaihdella useita kymmeniä prosentteja, ja myös lainoista perittävät kulut voivat olla mitä tahansa nollasta eurosta satasiin vuodessa.

Lainavertailun avulla voit nähdä lainojen kustannukset keskitetysti, ja tutustua sen jälkeen pariin parhaimpaan vaihtoehtoon tarkemmin. Kun vaivaudut syventymään tähän vaiheeseen kunnolla, voit säästää merkittäviä summia rahaa.