Yrityslainaa

Yrittäjälle saattaa tulla eteen tilanteita, jolloin rahaa tarvitaan nopeasti. Kassavirran koko voi vaihdella, tai eteen tulee yllättäviä kuluja. Joskus tällaiset asiat saattavat uhata koko yritystoiminnan jatkumista.

Yrityslainan avulla voit päästä eteenpäin monesta pulmallisesta tilanteesta. Edullinen ja nopea yrityslaina antaa joustoa yrittäjän arkeen ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen juuri silloin, kun aika on sopiva. Lainavertailun avulla löydät helposti ja nopeasti juuri oman yrityksesi tilanteeseen istuvan luoton.

Valitse lainasumma

30000
  • Lainapäätös 15 minuutissa, rahat tilillesi heti
  • Kilpailuta yli 30 yrityslainaa yhdellä hakemuksella
  • Ilmainen ja helppo hakemus
Hae lainaa

Lainaa helposti: Lainaa 5000 €Lainaa 10 000 €Lainaa 20 000 €Lainaa 50 000 €

 

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ – 60000€.

Yrityslaina sopii moneen tarkoitukseen

Yrityslainoja myönnetään erilaisille yrityksille ja hyvin erilaisiin tarpeisiin. Voit olla yritystoiminnassasi vasta alkumetreillä tai jo kannuksesi ansainnut yrittäjäkonkari – jos toimintasi on hyvällä pohjalla, rahoitus todennäköisesti järjestyy.

Useimmiten yrityslainaa haetaan tilanteessa, jossa kassavirta ei riitä kattamaan kaikkia yrityksen toiminnasta aiheutuvia kuluja. Kasvavalla yrityksellä nämä tilanteet ovat melko tavanomaisia, eivätkä ne välttämättä kerro yritystoiminnan olevan kannattamatonta.

Joskus yrittäjälle voi tulla eteen vaikkapa tilanne, jossa varastoa olisi mahdollista kasvattaa edullisella kaupalla. Päätös on kuitenkin tehtävä äkkiä, sillä muuten tilaisuus saattaa kadota nenän edestä. Joissain tapauksissa yritys saattaa tarvita lisää kausityövoimaa tai uudet toimitilat.

Tällaisessa tilanteessa yrityslaina eli yritysrahoitus voi olla järkevin mahdollinen vaihtoehto. Löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon nopeasti vertailun avulla, jolloin sinun ei tarvitse sitoutua jättisuuriin korkoihin tai huonoihin lainaehtoihin.

Minkälaista lainaa yrittäjä voi hakea?

Nykypäivänä yrityslainaa tarjoaa moni luotettava ja kotimainen yhtiö. Kilpailun kautta lainojen ehdot ovat parantuneet, ja lainaa voi saada myös ilman vakuuksia tai pääomaa. On toki selvää, että vakavarainen ja pitkäikäinen yritys tulee saamaan lainansa paremmilla ehdoilla ja pienemmällä korolla.

Jos rahantarve on akuutti, voi lainaa saada yritykselle lähes saman tien. Netin kautta rahoitusta voi hakea sadoista euroista jopa miljoonaan euroon saakka. Mitä pienempi laina on kyseessä, sitä helpompaa lainan hakeminen on. Yrityslainojen kohdalla yrittäjä vastaa lainan maksamisesta henkilökohtaisesti.

Kuka voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainoja myönnetään hyvin erilaisille yrityksille. Osa lainanantajista on erikoistunut tietyntyyppisen yritystoiminnan rahoittamiseen, ja osa myöntää lainoja kaikille yritysmuodoille. Sekä osakeyhtiöt että henkilöyhtiöt voivat hakea lainarahoitusta.

On kuitenkin olemassa muutamia ehtoja, jotka yritysten tulee yleensä täyttää:

  • Yrityksen täytyy olla ollut toiminnassa vähintään kahden kuukauden ajan.
  • Yrityksen täytyy olla rekisteröity Suomeen (osoite sekä suomalainen pankkitili).
  • Yrittäjän luottotietojen täytyy olla kunnossa.

Joskus rahoittaja myös vaatii myös esimerkiksi vähintään 50 000 euron suuruista vuotuista liikevaihtoa.

Miten yrityslainaa haetaan?

Yrityslainan hakeminen on erittäin yksinkertaista. Jos lainantarpeesi ei ole suuri, tulet todennäköisesti saamaan lainaa saman tien.

Suurin osa verkossa toimivista luottoyhtiöistä käyttää automatisoitua palvelua lainatarjouksen luomisessa. Kun annat hakemukseen Y-tunnuksesi, voi rahoittaja tarkistaa yrityksen taloustiedot itse.

Voit määritellä lainahakemukseesi tarvitsemasi lainasumman sekä laina-ajan pituuden. Hakemuksen lähettämisen jälkeen tulet saamaan vastauksen todennäköisesti minuuteissa. Jos tarjous on mielestäsi sopiva, voit hyväksyä sen kätevästi verkkopankkitunnuksilla. Pelkkä hakemuksen täyttö ei sido sinua mihinkään.

Lainaa hakiessa on erittäin tärkeää vertailla eri lainoja keskenään. Kun uhraat tähän puuhaan hetken, voit säästää selviä summia rahaa sekä välttyä myös monilta ikäviltä yllätyksiltä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityslainasta

Voiko aloittava yrittäjä saada lainaa?

Myös vastikään aloittanut yrittäjä voi saada lainaa. Yleensä rahoittajalle riittää, että yritys on ollut toiminnassa vähintään kahden kuukauden ajan. Tämä on vain loogista, sillä usein juuri nuori yritys tarvitsee toimintaansa ulkopuolista rahoitusta.

Millaisilla ehdoilla yrityslainaa annetaan?

Yrityslainojen ehdot riippuvat rahoittajasta sekä lainan suuruudesta. Pienempiä lainoja voi saada täysin ilman vakuuksia, ainoastaan yrittäjän henkilökohtaisella takauksella. Jos lainasumma on suurempi (esimerkiksi 100 000 euroa tai enemmän), saattaa lainanantaja vaatia summalle useampia takaajia tai kiinteän vakuuden.